”R” niinkuin….

1
770

 

R niinkuin rakkaus. Rakkaus toista kohtaan, mutta ennen kaikkea itseä kohtaan. Rakkaus-sanalla on valtava merkitys. Se merkitsee lämpöä, huolehtimista, ajattelua, sitoutumista ja  koko kehon valtaavaa tunnetta, jota ei sanoin välttämättä pysty selittämään.

Rakkaus on tärkein asia elämässäni. Olen lähestulkoon riippuvainen rakkaudesta. Niin perheen sisäisestä rakkaudesta kuin puolisonikin antamasta rakkadesta. Teemme kaiken puolisoni kanssa yhdessä imuroimisesta lähtien. Vatsan pohjassa vilisee perhosparvi, kun näen hänet pitkän työpäivän jälkeen. Kuitenkin mikä tärkeintä: yksin olemisen jalon taidon olen oppinut ja osaan kaivata omaa aikaa. Se, että pystyy tekemään asiat myös yksin ja suoriutumaan arjesta itsenäisesti on aika tärkeä juttu. Se kertoo, että ollaan lähempänä itsevarmempaa ja rakastavampaa minää.

Olen elämässäni huomannut sen, että ennenkuin voi rakastaa toista, on rakastetta myös  itseään. Nyt en tarkoita kuitenkaan itserakkautta. Itsensä rakastaminen on itsensä kunnioittamista jokaisella elämän osa-alueella, ilman egolla keulimista. Olen kamppaillut huonon itsetunnon kanssa vuosia. Nopeasti laskettuna 12 vuotta. Oman itsensä hyväksyminen on ollut todella suuren työn takana. Edelleen on ajoittain hetkiä, kun se oma vartalo tai mieli tuntuu maailman kamalimmalta ja miten ikinä voisinkaan kelvata kenellekään?

Olen päässyt pisteeseen, että kun rakastan itseäni ja kelpaan itselleni juuri tällaisena kuin olen, kelpaan myös ympärilläni oleville ihmisille. Tärkeintä on olla armollinen itselle ja hyväksyä se tiedostettu epätäydellisyys. On opeteltava siihen, että antaa itsensä olla rakastettu.

Sinä riität. Anna rakkauden ja rakastumisen tapahtua ilman vastaan rimpuilua.

Ihanaa viikonloppua,

Oona K / Voimaannuttamo

 

1 KOMMENTTI

  1. Allekirjoitan: ”ennenkuin voi rakastaa toista, on rakastettava myös itseään”. Olemme usein turhan itsekriittisiä, vaikka parempi olisi olla ylpeitä siitä mitä olemme. Oma itsekkyys on myös hyvä juttu, koska jos aina laittaa toiset edelle tai elää muita miellyttääkseen, niin samalla kertaa laiminlyö itseään ankarasti. Kiitos ajatuksia herättävästä kirjoituksesta :)!

KOMMENTOI

Kommentoi!
Kirjoita nimesi