Miss Plus Size Finland 2018 – Finalistina

3
2226

 

Kuva: BP Mediat / Aki Havukainen, meikki: Pretty by Flormar Finland, hiukset: Salon Bella Pelo / Maija Kaunisto, hiustenpidennykset: Dreamhair, urheiluvaatteet: Jutta G -mallisto ja vaatteet: Junarose. 

Upeita naisia kuva täynnä. Niin kauniita ulkoisesti ja sisäisesti.

Eilen oli jännittävä päivä, kun saavuin Helsinkiin Miss plus size semifinaaliin. Kutsun saadessani mietin, voiko tämä olla totta? Voisinko minä todellakin olla yksi 30:nestä, jotka ovat valikoituneet 800:n hakijan joukosta? Minähän olen identiteetiltäni se pullukkatyttö sieltä ala-asteelta saakka. Kyllä, se tyttö tavoitteli nyt unelmiaan.

Meillä oli muutama minuutti vakuuttaa tuomarit meidän positiivisuudella ja sillä, kuinka kehoaan kantaa.

Ilmeisesti onnistuin, koska olen finaalissa ja 10:n parhaan joukossa. Eilinen päivä ja ilta olivat ihan ikimuistoisia ja sain paljon ihania ihmisiä ympärilleni. Siitä illasta ei kyllä positiivisuutta puuttunut! Yötä vasten ajelimme takaisin Seinäjoelle. Mistä tunnistaa maailman parhaan poikaystävän? – Siitä, että hän ajaa puolestasi 890km vuorokauden sisään <3.

Tänään julkaistiin eiliset promokuvat. Olen ollut jokseenkin shokissa tästä mahdollisuudesta. Palautetta on tullut kaikenlaista, mutta pääasiassa positiivista sellaista. Kiitos ihan jokaiselle siitä. Erehdyin kuitenkin lukemaan lehtien palstoilla näkyviä kommentteja. Entinen minäni olisi totaalimurskaantunut ihmisten ilkeydestä, mutta se minä ei olisi ollut myöskään jatkossa tässä kilpailussa. Ihmisten mielipiteet on valtavan vahvoja. Jokaista mielipidettä on arvostettava, mutta myönnän tyrmistyneeni osasta.

Plus size -kilpailu on tottakai järjestetty plus-koon naisille. Olen tätä nykyä kokoa 42-44.  Vuosi sitten olin kokoa 40. Kesä oli raskas ja painoa kertyi varmasti runsain määrin. Se ei kuitenkaan enää minua määrittele. Ehkä painon nousulla oli tarkoitus? Pääsin toteuttamaan tätä unelmaa, jota nyt elän?

Tiedän olevani suurikokoinen, mutta se mikä on tärkeintä, on oma asenne itseä kohtaan. Teen päivittäin töitä sen eteen, että liikun ja syön terveellisesti. Se ei ehkä minusta vielä näy, mutta pitkällä aikavälillä kyllä. Siitä olen hitsin ylpeä! Kun painoni oli 16-vuotiaana 65kg ja olin viikkoja syömättä kunnolla, olin pahimmassa jamassa kuin ikinä. Olin ihan normaalikokoinen nuori nainen. Koulukiusaaminen oli kuitenkin jättänyt jälkensä. Kehonkuvani oli pitkään vääristynyt. Vihasin itseäni ja maailmaa sen ympärillä. Toisaalta, oli syytäkin vihata, koska olen kokenut laittoman paljon pahaa, joka oli muovannut minusta pikkuaikuisen ja erityisen herkän ihmisen.

Vajaa kaksivuotta sitten koin suuren elämänmuutoksen. Tutustuin itseeni uudella tavalla ja ymmärsin oman riittävyyden. Tunsin oloni ensimmäistä kertaa elämässä rentoutuneeksi. Uskalsin ottaa kantaa asioihin. Uskalsin olla minä. Nyt eletään vuotta 2018 ja voin sanoa: ”Olen vahvempi ja rohkeampi kuin koskaan!”. Epäilijät epäilköön. Olen tunteikas ja herkkä. Negatiivinen palaute on ihan jokaikiselle hankala paikka, mutta se riittää, kun tietää itse itsensä.

 

Viimeisenä haluan sanoa, että kilpailun ajan aion pitää järjen päässä ja jalat maassa. Rakkautta teille kaikille<3

Minua pääset äänestämään numerolla 5, iltasanomien sivuilla:

https://www.is.fi/viihde/art-2000005543906.html

-Oona K/ Voimaannuttamo

Comments are closed.