Minun vahva keho

0
1573

Uuden blogin aloittaminen on ollut haastavaa. On pitänyt etsiä suuntaa ja pohtia, mihin kirjoittamisella ja postaamisellani pyrin. Haluanko tehdä tätä muille vai itselleni? Vastaus on: molemmille. Ennen kaikkea haluan itse nauttia kirjoittamisestani, joten sen vuoksi blogiini valikoituu tietynlaista materiaalia ja tekstiä.

Tämä aihe on kuitenkin tärkeä, joten haluan kirjoittaa siitä teille. Keskiviikkona, kun onnesta soikeana pyöräilin kouluun jouluruokailua kohti. Kuvitelkaa, lähdin kouluun vapaapäivänä ruokailemaan ainoastaan sen vuoksi, että saisin jouluruokaa. Alle kilometrin pyöräiltyäni moikkasin vanhaa tuttua matkan varrella ja tuli tiukka käännös. Pyörä suistui komeasti tielle ja minä pääni lyöden pitkin jäistä jalkakäytävää. Ainoastaan mielikuvituskypärä suojasi päätäni.

Useita ihmisiä pysähtyi auttamaan minua ja heidän ensiapunsa oli tilanteessa loistavaa. Muistan kyllä tämän tilanteen täysin ja sen, etten pystynyt välittömästi reagoimaan ympärillä hääräävien ihmisten puheeseen. Polveen sattui, sen muistan selkeästi. Mut kiidätettiin ambulanssilla keskussairaalaan, jossa olin 4h tarkkailussa. Olin jo aikaisemmin  pääsemässä kotiin, mutta huimaus esti kävelemisen.

Sairaalassa mietin: ”Nyt ei ole kiire mihinkään. Lepää vain”. Koulutehtävät odottivat ja stressitaso oli suhteellisen korkea. Laitoin ryhmätehtävän whatsappiin ilmoituksen, että olen sairaalassa enkä pääse tekemään tehtävää. Se oli silloin suurin murheeni. Nopeasti huomasin, että aivotärähdyksen seurauksena olin todella uupunut. Nukutti. Lääkäri kehoitti pitämään silmät auki.

Kiitin kehoani ja sitä, miten kovan iskun se kesti. Ruhjeita tuli pitkin kehoa, mutta ei sen suurempaa. Paras tunne, kun oma keho kestää ja mieli antaa luvan levätä. Mietin, että nyt nukutaan. Keho kyllä kertoo, mitä se tarvitsee.  Tunsin oloni vahvaksi. Pitkästä aikaa uskoin, että tämä vahva keho suojelee mua kolhuilta.

Nukuin ylipitkiä yöunia ja siihen päiväunet päälle. Sitä se tärähdys kuulemma teettää. Nyt mä oon tässä. Ihan kunnossa. Kiitollinen, että ei käynyt pahemmin. Joulun jälkeen aion hankkia parhaimman pyöräilykypärän, mitä löytyy. Koska myös tällä kertaa, kypärä olisi varmasti suojannut arvokasta pääkoppaani tälliltä.

  • Oona K, Voimaannuttamo