Ihmisen mieli on ketku, kun kaikki pitäs saada nyt heti ja just! Ei se Keskisen Vesakaan oo Tuurin kauppaa yhessä yössä rakentanu. Kun painonpudotus ja elämäntaparemontti tapahtuu hitaasti, kerkeää muuttuneisiin asioihin tottua ja tulokset ovat taatusti pysyvämpiä! Näin luodaan myös niitä uusia parempia rutiineja arkeen.

Nämä 7 asiaa olen kokenut hyviksi asioiksi omassa projektissa.

  1. Tee päätös ja sopimus itsesi kanssa, että haluat kohdella itseäsi paremmin. Vaikka alku on aina hankalin, mutta jo muutaman viikon jälkeen huomaat, kuinka asiat rullaavat päiväpäivemmältä aina vaan helpommin ja helpommin
  2. Lisää arkiaktiivisuutta. Aina ei tarvitse käydä salilla tai jumpissa, että saa hien pintaan. Kävele työmatkat, käy kaupassa pyörällä, siivoa ja pidä koti siistinä, jo pienillä muutoksilla saa paljon aikaan.
  3. Älä missään nimessä luovuta, vaikka kuinka ketuttaisi ja tulisi sitten minkä kokosia kiviä ja mäkiä vastaan. Niistä pääsee aina ohi tai yli?
  4. Ota rennosti ja nauti, ei kaikesta tarvitse luopua, eikä kaikkea tarvitse muuttaa, jo pienetkin parannukset tuovat mukanaan energiaa!
  5. Käy bailaamassa. Ja tällä en tarkoita, että joka viikonloppu pitäis vetää pää täyteen, mitä harvemmin ulkona käy, sen hauskempaa se on! Ja bailatahan voi myös ilman alkoholia.
  6. Syö reilusti puhdasta ruokaa! Jätä ne marinoidut kanat ja lihat, rasvaset juustot ja sokeripommi jogurtit kauppaan ja keskity siihen, että ruokasi on oikeesti mahdollisimman puhdasta. Suosi siis raaka-aineita, joissa ei ole juuri mitään ylimääräistä. Ruoasta saa maistuvaa oikeilla mausteilla ja yrteillä, kunhan vaan oppii oman makunsa mukaan niitä käyttämään!
  7. Rakasta itseäsi juuri sellaisena, kuin olet. Sinä olet sinä, minä olen minä ja joku muu on joku muu, jokainen meistä on oma yksilönsä, eikä tässä maailmassa voi olla kahta 100% samanlaista ihmistä.

Siinäpä ne mun vinkit sit olikin, miltäs kuullostaa? Jostain on tietenkin luovuttava, että ne omat rutiinit muuttuisi paremmiksi, mutta ei elämää pidä ottaa liian vakavasti. Pitäähän elämästä nauttia, me eletään kuitenkin vaan tän ainoon kerran! ☀️