Tyytyväisyys Tuo Turvaa

Tyytyväisyys omaan itseensä ja tekemiseensä antaa voimia ja tuo turvaa arjen myllerryksessä. Usko omaan tekemiseen on voimavara, mikä kantaa läpi elämän matkan. Kiire ja ahdistus lisääntyvät kun odotukset kasvavat liian suuriksi. Oman elämän kartoitus on paikallaan, jos suunta tuntuu olevan hukassa ja olo tuntuu vaikealta. Elämässä se matkatapa on tärkeämpää kuin itse määränpää.

Tyytyväisyyttä voi tuntea pienistäkin asioista ja kiitollisuus kasvattaa onnea. Itseä ja omia saavutuksia, oli ne sitten miten pieniä tahansa, ei kannata väheksyä. Elämä ei aina ole yhtä juhlaa, mutta tyytyväinen voi olla aina jostakin. Turvallisuuden tunne on yksi perustekijä tasapainoisessa elämässä ja tyytyväisyys vaikuttaa monin tavoin onneen. Tyytyväinen mieli ei lankea negatiiviseen ajatteluun, vaan osaa olla iloinen siitä mitä jo on.

Onko ihminen kuitenkaan koskaan tyytyväinen? Aina olisi jotain parannettavan varaa ja jotakin voisi olla enemmän tai vähemmän. Tyytyväisyys on tila, jota voi harjoittaa mielensä avulla. Sanonta ”toiset tyytyvät vähempään” on harhaan johtava, sillä juuri se joka osaa olla tyytyväinen on se rikkaampi osapuoli.

Näetkö pimeää vai valoa tunnelin päässä?

Tyytyväisyyden Aiheita: