Sini Simpukka Seikkailee Osa:3 Arjesta Juhlaan

Arki Espanjassa on lähes samankaltaista kuin Suomessa, mielestäni vain hienoimmissa maisemissa. Ja kiirettä täällä ei ole minnekään, asiat hoidetaan kun keretään. Arjessa kamppaillaan samojen asioiden kanssa, töiden saaminen ei ole niin selvää kuin Suomessa. Aluksi työskentelin puhelimyynnissä, mikä ei sopinut minulle. Lopulta löysin töitä omalta alalta, hoitotöitä keikkaluonteisesti. Välillä on ollut niin tiukkaa, että kotiinlähtö ollut lähellä.

Vieras kieli hankaloittaa arkea, mutta toistaiseksi kaikki asiat aina järjestyneet. Täällä ystävät ja perhe ovat todella tärkeitä ja heidän kanssaan vietetään aikaa. Espanjalaiset tekevät kovasti töitä, mutta siestaa vietetään kyllä eikä aikataulut aina päde. Rento meininki on tarttunut minuunkin ja asioista ei jaksa murehtia samalla tavalla kuin ennen.

Juhlia täällä on paljon ja juhlakulttuurissa on paljon eroja. Täällä juhlat ovat koko perheen tapahtuma eikä örveltäviä humalaisia, turisteja lukuunottamatta, ei näy. Juhlissa iloitaan tanssimalla, laulamalla ja soittamalla. Espanjalaiset ovat iloista kanssa ja tykkäävät juhlia. Upeita asuja näkyy varsinkin Feerioiden aikoihin. Kaiken kaikkiaan elämä vaihtelee täällä arjesta juhlaan iloisesti kiitollisena siitä mitä on.

Töitä taiteen parissaSiivous hommiaRakkautta ja Juhlia

Comments are closed.