Sini Simpukka Seikkailee Osa : 1 Ennakkoluuloja

Saavuimme mieheni kanssa tammikuisena yönä Espanjaan, Malagan lentokentälle. Olin hieman väsynyt, mutta innoissani. Muuttoa ulkomaille oli odotettu ja ajatukset olleet tässä päivässä. Nyt ajatus vieraaseen hyppäämistä oli totta ja jännitys säteili minusta. Laukkujemme saavuttua ruumasta aloimme etsiä uloskäyntiä ja taxia. Emme olleet aikaisemmin käyneet Espanjassa, enkä tiennyt mitä odottaa. Ainakin merenrantaa ja aurinkoa.

Oli pimeää kun hyppäsimme taksiin. Auto lähti liikkeelle kohti hotelliamme, kunnes yhtäkkiä kääntyi kävelytielle ja sillan alle. Pelko valtasi minut ja olin varma että meidät ryöstetään tai jotain vielä pahempaa. Tumma kuski ei puhunut sanaakaan, vaan hidasti vauhtia sillan alla. Puristin mieheni kättä ja luulin varjoissa väijyvän varkaita ja että kohta tapahtuisi jotain kamalaa. Kuski kuitenkin jatkoi matkaa ja kääntyi sillan jälkeen suoraan hotellimme pihaan.

Myöhemmin minulle selvisi, että jalkakäytävän kautta ajaminen oikaisi huomattavasti määränpäähämme kuin isoja teitä pitkin. Olin säikähtänyt turhasta. Mietin johtuiko pelkoni vieraasta maasta vai tummasta kuskista? Minut olivat saaneet valtaan ennakkoluulot vierasta kohtaan ja olin todella pelännyt. Miksi vieras ja eritavoin toimiminen saa aikaan negatiivisia tunteita? Ennakkoluulot ovat niin vahvoja mielikuvia, että ne ottavat vallan järjestä. Opin tästäkin tapauksesta ettei kannata tuomita ennenkuin näkee koko totuuden. Reissumme alkoi siis hyvin säikähdyksestä huolimatta ja matka uuteen mieli avoinna. Tulin pian huomaamaan, että maassa toimitaan maan tavoilla.

Comments are closed.