Päästä irti menneestä ja tee tilaa uudelle

Ihmiset usein pelkäävät muutosta ja pitävät kynsin ja hampain kiinni totutusta, vaikka se voi olla itselle kuluttavaa. Muutos on hankalaa ja vaatii vaivannäköä. Ihminen on rakentanut sosiaalisen verkoston oman arjen ympärille ja siksi tutuista tavoista on helppo pitää kiinni. Itse tein muutoksen omassa elämässäni kun entinen työni vei kaikki voimat ja sairastuin. Paluu entiseen ei ollut helppoa kun mieli oli niin maassa ettei mikään huvittanut. Pikku hiljaa olo alkoi helpottaa ja sain elämääni muuta hyvää raskaan työn tilalle. Työ on tärkeää elämisen kannalta, mutta loppuun palamisen myötä opin suhtautumaan siihen järkevämmin. Työ on yksi elämän alue muiden joukossa, ei koko elämä.

Negatiiviset asiat elämässämme vievät meiltä energiaa eikä voimaa silloin riitä tarpeeksi hyviin kokemuksiin. Joku voi elää liikaa menneisyydessä kokemissaan vääryyksissä mikä vaikuttaa tämän päivän elämään suuresti. On vaikea päästää irti menneestä kun on tottunut sen tuomaan tunteeseen ja pelkää elää ilman sitä. Kuitenkin ripustautumalla menneeseen ei voi nauttia tästä hetkestä tai monesta hyvästä asiasta. Ihminen heijastaa ympärilleen sisäistä mielen tilaansa ja hakeutuu samankaltaisten joukkoon. Näin ollen elämä voi pyöriä ainoastaan menneen kokemuksen ympärillä eikä ihminen pääse eteenpäin.

Irti päästäminen on palvelus itselle ja kehittymistä. Ei voi saada uutta jos on kiinni vielä vanhassa. Ihminen on kuin vesi lasi, johon voi kaataa juomia. Jos lasi on täynnä läpinäkyvää vettä, ei siihen mahdu muuta. Kun lasista kaataa vettä pois ja lisää mehua, on seos taas erilaista. Negatiivisista asioista on osattava päästää irti, jotta positiivisia asioita mahtuu mukaan. Anteeksianto on lähtökohta muutokselle mikä ei kuitenkaan tarkoita että negatiivinen tapahtuma on merkityksetön tai oikeutettu, vaan antaa itselleen ja toiselle anteeksi tapahtuneen jotta voi jatkaa eteenpäin. Vihaa ja katkeruutta kantaessa vie se energiaa hyviltä asioilta ja maailma näyttää synkemmältä. Jokainen voi opetella päästämään irti ja alkamaan nauttimaan hyvistä asioista. Mielen voima on uskomaton.

Comments are closed.