Mielen Voimalla

 

”Jos tahdot, sä osaat lentää.
Jos uskot, sä osaat lentää.

Jos tahdot, sä voit voittaa
juuri sen, joka pahin on.
Ilmaiseksi mitään et saa,
mut jos teet sen, saat palkinnon.
Vihollinen seisoo siinä
sinun omissa vaatteissasi:
Mene nyt ja katso peiliin,
niin näet vastustajasi.”

– Pave Maijanen, Jos tahdot –

Mieli on yksilön sisäinen olemus, missä ilmenevät ja kohdistuvat ajatukset, tunteet ja tietoisuus. Ajattelu on henkinen prosessi, jossa muodostetaan malleja todellisuudesta ja käsitellään sitä päämäärien mukaisesti. Tietoisuus on mielen ominaisuus, subjektiivinen itsetajunta ja kyky havaita oman identiteetin ja ympäristön välisiä suhteita. Mielen voima on suunnaton päivittäisissä toimissa ja se vaikuttaa myös fyysiseen hyvinvointiin. Mieli tekee taukoamatta töitä ja motivaatio syntyy halusta saavuttaa jotakin. Mielen voimalla voi saavuttaa uskomattomia asioita kun uskoo kovasti ja alkaa muuttaa käytöstään kohti tavoitteen saavuttamista.

Ihminen itse on usein omien unelmiensa tiellä ja kun ei usko ansaitsevansa tai pystyvänsä saavuttamaan jotakin, ei myöskään sitä useimmiten saa. Päättäväisyys ja usko omiin unelmiinsa ja tekemisiin saa aikaa motivaatiota, mikä alkaa muuttamaan käyttäytymistä kohti unelmaa. Kun mieli on latautunut ja käyttäytyminen edistää unelman saavuttamista, on se taas lähempänä toteutumista. Mieli kehittää erilaisia keinoja tavoitteen saavuttamiseksi ja usko omaan tekemiseen saa tuloksia aikaan. Mielen voima on suuri kaikelle tekemiselle ja sitä voi harjoittaa vahvemmaksi. Usko itseesi ja ole tietoinen itsestäsi. Kaiken lähtökohta on arvostaa itseään ja ymmärtää että omat toiveet ovat yhtä arvokkaita kuin muidenkin ja niitä on syytä vaalia ja toteuttaa. Itseään voi tutkia erilaisten harjoitusten avulla ja kiitollisuus on myös yksi tärkeä seikka. Aloita päiväsi olemalla kiitollinen tästä mitä sinulla jo on, niin saat lisää kiitollisuuden aiheita.

Mielen voima vaikuttaa kaikkialla ympärillämme ja tiedät varmasti tunteen kun mieli on samea eikä mikään huvittaisi, niin silloin myös vartalokin on kireä ja väsynyt. Tai toisin päin kuin on fyysisesti kipeä niin mielikin apenee. Mieltä voi kuitenkin hieman juksata ja uskotella kaiken olevan hyvin ja keskittyä hyvään. Hymyilemällä ja nauramalla saa paljon aikaan ja pian onkin ihan hyvä olla. Kun keskittää kiireen keskellä pienen hetken itseensä, jaksaa taas ja mielikin virkistyy. Hengitä syvään hetki ja keskity vain hengittämiseen. Ajatuksia tulee ja menee mutta tärkeintä on olla vain hetki itsensä kanssa. Mieli rauhoittuu hieman ja saa uutta virtaa. Sama on unelmien saavuttamisen kanssa, pienin askelin kohti määränpäätä ja matkanteosta nauttien. Jos uskot, pystyt mihin vain. Jos pystyt näkemään sen mielessäsi, mikä estää sitä toteutumasta maailmassa?

1 KOMMENTTI

KOMMENTOI

Kommentoi!
Kirjoita nimesi