Melkein Vuosi Ulkomailla

Lähdimme viime tammikuussa mieheni kanssa kiirettä ja kylmyyttä pakoon Espanjan Aurinkorannikolle ja lähes vuosi on kulunut vaihdellen. Samojen asioiden kanssa täällä ollaan kamppailtu kuin Suomessa kuten toimeentulo ja työpaikan saaminen. Välillä koti-ikävä iskenyt ja varsinkin läheisiään kaivannut. Vuosi on tuonut myös paljon hyvää mukanaan ja erilaisia kokemuksia. Olen rakastunut paikalliseen kiireettömään kulttuurin ja kotiutunut tänne hyvin.

Lähdimme Espanjaan avoimin mielin, emmekä puhuneet kieltä ollenkaan. Asioiden hoitaminen on hieman hankalaa ilman äidinkieltään mutta kaikesta selvitty kuitenkin. Välillä toimeentulo ollut niin tiukalla, että kotiin lähtö ollut lähellä kun vakinaista työtä vaikea löytää, varsinkaan omalta alaltani. Asuntoa on tullut vaihdettua tiheään koska pitkäaikaista vuokrasopimusta hankala saada. Elämä on ollut kuin pientä reissaamista koko ajan ja maisemat vaihtunut. Nyt kuitenkin tilanne rauhoittunut, löysin työpaikan jossa viihdyn ja sen myötä myös asunnon.

Vuosi on muuttanut minua myös ihmisenä ja itseensä uskominen ja vaikeuksista selviäminen vahvistaneet. Rakastan meren rantaa, josta tullut minulle oma paikka josta saa voimaa. Pidän myös espanjalaisesta elämäntyylistä ja iloisuudesta. Minusta on tullut myös puheliaampi tuntemattomille ja kieltäkin oppinut jonkin verran. Vuosi on vierähtänyt vauhdilla ja kokemuksia ollut laidasta laitaan. Sairastaminen täällä hoituu lähes samalla tavalla kuin Suomessa, kunhan on saanut itsensä kirjoille oikealle terveysasemalle. Välillä yksinäisyys on iskenyt vieraalla maalla mutta kuitenkin täällä asuu paljon Suomalaisia mikä helpottaa ikävää. Asioiden hoitaminen täällä on hitaampaa, mutta kuvastaa rentoa asennetta elämään. Asiat hoidetaan kuin keretään.

Vuosi vierinyt vaihdellen

Suuremmilta kolhuilta ollaan säästytty ja kodin rakentaminen vieraalle maalle sujunut ihmeen kivuttomasti. Viihdyn täällä ja tänne me toistaiseksi jäämme. Arki elämä on melko samanlaisia kuin Suomessa, hieman paremmassa säässä. Työ, läheiset, harrastukset ja yhdessä olo. Maisemat ovat kauniit enkä kyllästy millään katuja koristaviin palmuihin tai appelsiini puihin. Maiseman vaihdos tekee välillä hyvää, enkä täällä ole niin stressaantunut kuin Suomessa. Aurinko ja iloiset ihmiset saavat hyvälle tuulelle ja mieleni on rauhallinen. Omasta elämästä pitää tehdä oman näköinen ja antoisa. Itse haluan seikkailla ja olla lähellä merta. Tee elämästä elämää sillä se kuluu huomaamatta. Unelmista voi tehdä totta ja päättää vain lähteä, jos siltä tuntuu.