Kauneutta Kaikkialla

Kauneuden sanotaan olevan katsojan silmissä ja kun katsoo oikein tarkasti, on sitä kaikkialla ympärillämme. Kauneus on subjektiivinen käsite, minkä jokainen määrittelee itse. Kauneus lähtee ihmisestä itsestään ja kun voi sisäisesti hyvin, säteilee kauneutta. Kauneus käsitys on muuttunut aikojen kuluessa ja kauneuden ihannointi kasvanut. Kauneus voi mennä myös liiallisuuksiin, eikä sisäistä kauneutta enää arvosteta niin paljon, vaikka juuri se on avain kauneuteen. Erilaisuus ja omakohtainen kokemus kauneudesta ovat rikkautta ja jokainen on kaunis omalla tavallaan.

Nykyajan kiireessä ei aina huomaa mitä ympärillään on ja kun pysähtyy ja katselee hetken ympärilleen, huomaa monta kaunista asiaa ja ihmistä. Ihmiset heijastavat itseään muista ja kun voi itse hyvin ja on hyvällä mielellä, näyttää ulospäin kauniilta. Ihminen puhkeaa kukkaan kuin hymyilee ja vetää toisia puoleensa. Kauneutta on kaikkialla kun katsoo kauniisti. Toiset tyytyvät pelkkään ulkokuoreen ja tavoittelevat kauneutta keinotekoisesti. Kauneus ei ole arvo, vaan seuraus hyvinvoinnista. Kun mieli on väsynyt ja allapäin, ei mikään näytä hyvältä tai kauniilta. Kun taas voi hyvin, kaikki tuntuu paremmalta ja huomioi enemmän ympärillään olevia kauniita asioita.

Kun huomaa arjen kauneuden ja on kiitollinen siitä, säilyy hyvä mieli pidempään ja voi paremmin. Hyviin ja kauniisiin asioihin keskittyessä, ei huonoille ja ikäville asioille jää niin paljon tilaa. Kiitollisuus auttaa säilyttämään hyvän mielentilan ja asioista nauttiminen lisää mielekkyyttä. Jokainen on kaunis ja kun sen ymmärtää, pääsee hymyllä pitkälle.

KOMMENTOI

Kommentoi!
Kirjoita nimesi