Kasvua

Elämä on jatkuvaa kasvua ja kehitystä. Kasvamme niin henkisesti kuin fyysisesti ja kasvu auttaa meitä kehittämään ihmisinä. Joka päivä kohtaamme jotakin uutta ja mielemme järjestää sen aiemmin koetun kanssa yhteen. Käyttäytymistä ja asenteita voi muuttaa kasvamalla ja harjoittelemalla. Kasvu on kuin jonkin asian opettelua, jotkin asiat oppii kuin itsestään ja joidenkin kanssa on tehtävä enempi töitä.

Kasvaminen henkisesti ei tapahdu itsestään, vaan siihen vaaditaan uusia kokemuksia ja mielelle ärsykkeitä jotta uusia asioita voidaan sisäistää ja kasvaa näin ihmisenä. Kasvu ei ole pelkästään oppimista, vaan joskus jotkin ikävätkin tapahtumat kasvattavat meitä niistä selvittyä. Ihminen heijastaa itseään muista ja kokemukset painuvat mieleemme. On jännä huomata että kun tuntuu olevansa aivan voimaton ja pohjalla, ei jälkeen päin muista tai voi eläytyä kokemaansa tuskaan, vaan muistaa selvinneensä vaikeuksista.

Itse olen selvinnyt myös monista vaikeuksista ja menetyksistä ja siksi olenkin kiitollinen jokaisesta päivästä. Olen kasvanut ihmisenä kokemusteni kautta ja tiedän kehittyväni vielä lisää. Kokemukset muokkaavat meitä ja itse voi päättää mihin suuntaan kehittyä. Hyvällä asenteella ja kiitollisuudella pääsee jo pitkälle. Vaikka aina ei niin hymyilyttäisi niin siltikin hymyilemällä jakaa muillekin hyvää mieltä ja saa itsekin hyvää takaisin. Kasvaminen on mukavuus alueelta poistumista ja muidenkin huomioimista. Kun antaa asioille mahdollisuuden, voi kasvaa joka päivä ja pitää mielen virkeänä.

Hymyä huuleen