Kaiken Kantava Peruskallio

Ihmisen persoona pohjautuu peruskallioon, mikä rakentuu lapsuudessa. Peruskalliomme kantaa meitä läpi elämän ja sen rakenteet muuttuvat ja kuluvat matkamme ajan. Minulla on lämpimiä muistoja lapsuudestani, vaikka rankkoja aikoja jouduin välillä elämään. Rakkaus ja lämpö ovat perustarpeiden ohella tärkein peruskallion rakennusaine. Ilman rakkautta täysikin paketti jää tyhjäksi.

Huonoista lähtökohdista alkunsa saaneen on helppo syyttää vanhempia tai lapsuuttaan omista vastoinkäymisistä. Kuitenkin jokainen on itse vastuussa onnestaan ja vaikka lapsuusajan tapahtumat muokkaavat käytösmalleja, tekee jokainen silti valintansa itse. Rankkoja taustoja ei mielestäni saa käyttää tekosyynä sille ettei olisi vaihtoehtoja. Aina on. Peruskalliomme on vahva, mutta ei mahdoton muuttumaan. Aika ja muut tekijät muokkaavat sitä.

meren voima muokkaa jopa peruskalliota

Peruskallio kestää ajan kolhut mutta muovautuu sen tahtoon. Aikaa ei voi pysäyttää, mutta sitä voi oppia hallitsemaan. Oli lähtökohtana mikä tahansa, aina voi kehittyä ja oppia uutta. Vanhaan ei tarvitse jäädä kiinni, vaan hioa itseään niin kuin meri kalliota. Peruskallio pysyy mutta siitä voi tehdä oman näköisensä. Ihminen pääsee vaikka kuinka pitkälle luottaen peruskallioonsa ja tekemällä valintoja oikeaan suuntaan, unohtamatta välillä pieniä karikoita.

 

Comments are closed.