Väriä elämään – hihattomia lomapaitoja

1
3048

Talvilomavaatteiden ompeluprojekti jatkuu. Pojalle tuli tehtyä muutama t-paita ja nyt vuorossa oman vaatekaapin täydentämistä maaliskuun etelän reissua ajatellen.

Omaan vaatekaappiin tulee aivan liian usein hankittua mustavalkoista vaatetta. Musta on vaan jotenkin niin helppo ja sen kanssa voi yhdistää mitä vaan. Nyt kuitenkin päätin lisätä väriä vaatekaappiin ja tietoisesti valitsin kirkkaampia värejä. Kaapista löytyi Vimman Riemua ja merenpoikalettiä trikoona sekä marraskuussa Tampereen kädentaitomessuilta ostettua Käpysen sateenkaaribetonitrikoota.

Kaavana käytin Jujunan naisten mekkokaavaa, josta olen tehnyt useamman tunikamittaisen paidan aiemmin. Nyt lyhensin samasta kaavasta paitamittaan ja valitsin hihattomista vaihtoehdoista Anna-mekon kaavan pohjaksi, jossa takakappale on painijaselkäinen tyyliltään. Helmaa pyöristin hieman takaa pidemmäksi.

Riemu-trikoosta tein suoraan kaavan mukaan. Huolittelin kädentiet ja pääntien kirkkaanpunaisella resorikaitaleella siten, että näkyviin jäi kaitaletta vain ohuelti. Tikkaukset tein tavallisesta poiketen kolmilankaisella peitetikillä.

Vimman Riemu-kankaasta tuli värikäs kesätoppi punaisilla resorikanttauksilla

Kahteen muuhun paitaan loivensin hieman takakappaleen painijaselkää, jotta näitä voisi hyvin käyttää myös tavallisten rintaliivien kanssa ilman että olkaimet selkäpuolella näkyvät paidan alta.

Käpysen sateenkaaribetonista tuli uusi suosikkini. Kangas näyttää vaatteena vielä hauskemmalta kuin pelkkänä kankaana.

Käpysen sateenkaaribetoniin en keksinyt sopivaa resoria, joten huolittelin pään- ja kädentiet samasta kankaasta leikatulla kaitaleella. Tästä tulikin lopulta aika hauska. Kaitaleen olisi voinut vielä leikata langansuuntaisesti, jolloin olisi saanut kaitaleen myös vaihtamaan väriä. Mutta kiva tästä tuli näinkin. Tämä kangas on mielestäni yksi niistä, joka ei kankaana näytä erityisen ihmeelliseltä, mutta jotenkin herää eloon valmiina vaatteena. Tätä kangasta jäi vielä reilu metri kaappiin, josta voi tehdä jonkun toisen kivan vaatteen. Mitä sinä tästä kankaasta tekisit?

Kolmas paita valmistui Vimman huippusuositusta lettitrikoosta. Tästä olen tytölle tehnyt pari bodya ja leggingsejä sekä imetystopin. Nyt viimeinen pala muotoutui tavalliseksi topiksi. Tästä trikoosta tykkään erityisesti siksi, että se on todella pehmeää, jopa vähän samettisen tuntuista sekä hyvin joustavaa. Nuo kaksi muuta trikoota ovat tunnultaan liukkaampia, laskeutuvampia, mutta vähemmän joustavia. Mukavia nekin, mutta eri tavalla.

Vimman lettitrikoo on pehmeämpää ja joustavampaa kuin kahden muun paidan kankaat. Tuntuu todella pehmeältä päällä.

Talvilomalle on nyt vaatekaappi pääosin päivitetty. Jos vielä aikaa riittää, niin ehkäpä pari paitaa miehellekin voisi hurauttaa. Katsotaan miten aikaa riittää.

Ompeluharrastuksessa on nyt hyvä flow päällä. Onnistuneet ompelut aina lisäävät intoa ja monta kivaa projektia on mielessä, pitäisi vaan ehtiä toteuttaa kaikki. Ainakin Hommahuoneen helmat-haasteeseen tulossa pian jotakin…

 

#motivaatiomaanantai #motivaatioblogi #omatsaumat #sumaedesign #itsetehty #sewinglove #ompeluelämää

#jujunakaavat #käpynen #vimmacompany

 

Comments are closed.