Ottobre design 4/2016 Hedgehog bodyn muodonmuutos

5
2579

Kesä jatkuu ja niin jatkuu kesävaatteiden tehtailukin. Sain lauantaina perheeltä muutaman tunnin ompeluaikaa (siis sellaista ompeluaikaa, jolloin pikkuassistentit ovat ulkona) ja siinä ajassa ehtikin kivasti taas saada uutta aikaan.

Ompelusopin uv-uikkarikankaasta valmistui aiemmin tehtyjen leggingsien kaveriksi pitkähihainen uimapaita, jota toki voi käyttää muutenkin uv-suojapaitana rantaleikeissä jne.

Tämä paita on tehty Ottobren 4/2016 lehden Hedgehog bodyn kaavalla. Alaosassa taitoin sivusauman alareunan kohdalta helman suoraksi. Etukappaleeseen tein samanlaisen frillan kuin aiemmin olin tehnyt Hedgehog-bodyyn. Juttu löytyy täältä. Pääntielle tein huolittelun 4cm leveällä kaitaleella, joka on vain kaksinkerroin taitettu ja saumurilla ommeltu päältielle. Näin siitä tuli sopivan ohut ja joustava.

Hedgehog-bodyn kaavalla frilla lisätty etukappaleelle ja helmasta suoristettu ilman bodyn haaraosaa.
Paita takaa. Tässä olisi voinut kohdistaa värit hihoissa ja miehustakappaleilla, mutta säästin kangasta ja jätin kohdistamatta.

 

Ompelusopin lycra on mukavan pehmeää ja joustavaa, mukava päällä monessa menossa.

Tästä paidasta tuli heti ihan suosikki. Sen verran väljää mallia että on helppo pukea, eikä hiosta kun ilma kulkee ihon ja vaatteen välissä. Tälle paidalle tulee varmasti käyttöä tänä kesänä.

Ihanat värit, joita ihana kesäinen auringonpaiste ihanasti vielä korostaa.

Kankaasta tykkään myös todella paljon. Tämä on yksi niistä kankaista, jotka kankaana näyttävät ihan hyvältä, mutta vaatteeksi päästessään vielä paljon paremmalta. Vai mitä tykkäät?

Seuraavana leikkaamista odottelee uimashortsikangas, josta pitäisi tehdä pojalle polvimittaiset kesäshortsit kesälomalle.

 

 

 

#motivaatiomaanantai #motivaatioblogi #omatsaumat #sumaedesign #itsetehty #sewinglove #ompeluelämää #ompelusoppi #kesävaateet #uimapaita #rantavaatteet

Comments are closed.