Ninjoja ja kultakaloja

2
2693

Joulun välipäivinä päätin täydentää lasten paitavarastoja kevättä varten. Pienemmälle varmaan bodyt edelleen enemmän käytössä, mutta tein peruspaidan kokeeksi, jos tulee käytettyä. Pojalle paitoja koossa 116cm, kun moni 110cm paita on melko nafti.

Valitsin paitoihin Shalmiakin mustan Ninja-kankaan, joka löytyi marraskuussa Tampereelta Kädentaitomessuilta. Shalmiak on itselleni uusi tuttavuus, mutta trikoo tuntuu napakalta ja laadukkaalta. Tytölle valitsin kaapissa pidempään sopivaa hetkeä odotelleen Vimman mustapohjaisen fisukankaan, joka on laskeutuvaa ja pehmeää joustocollegea.

Uusimmasta lasten Ottobre-lehdestä 6/2017 löytyi pienille peruspaitakaava Plain & Simple (62-92cm) jonka valitsin koossa 74cm. Vertasin sitä Jujunan Everyday -paitakaavoihin, jossa pienin koko on 80cm. Mitoituksessa huima ero. Jujunan etukappale koossa 92cm oli yhtä leveä kuin OB Plain & Simple 74cm! Ja helma Jujunan 80cm sama kuin OB 74cm. Eli kannattaa aina mittailla kaavaa eikä vain piirtää tuttua kokoa…

Meidän vauva on melko solakka, joten päätin hieman kaventaa OB:n kaavaa, muuten tein kaavan mukaan. Pojalle olen tehnyt Jujunan Everyday -paitakaavalla edellisiä kokoja helmaa hieman pidentäen ja samoin hihoihin pituutta lisäten. Vertasin tätä Noshin ilmaiskaavaan, joka on huiman pitkä, 110/116 koko on kapeampi ja reilusti helmasta pidempi kuin Jujunan kaava. Helmassa jopa 10cm ero! Päädyin tekemään lopulta Jujunan kaavalla, mutta lisäsin sekä helmaan että hihoihin noin 5cm lisää pituutta.

Kauniista kuosikankaista on kiva ommella, kun yksinkertaisella peruskaavalla saa nopeasti ja helposti kivoja vaatteita aikaan ilman erityisiä kikkoja. Ja näistä on helppo aloittaa ompeleminen. Kun rutiinia tulee, niin voi kokeilla esimerkiksi erilaisia tapoja pääntien huolitteluun. Kivat vinkit löytyvät esimerkiksi Mutturallan blogista: Ohjetta pääntien huollitteluun.

Näistä tuli varsin sopivat ja samalla vauhdilla leikkelin Roon kankaista pari paitaa lisää sekä pojan oman toiveen Kangaskapinasta löytyneen Monsterit -kankaan. Roon Flash & Rumble on joustocollegea ja mustapohjainen Bunny the Dream Reader kivantuntuista sileäpintaista trikoota. Pienemmälle pitää keksiä vähän jotain jujua seuraaviin paitoihin, katsotaan mitä saan aikaan.

 

Paitoihin tein kokomerkit silityskalvosta. Suurin osa kalvoista on kiinnittynyt hyvin, mutta jostain syystä tuo musta kalvo tuntuu irtoavan kuivausrummussa vaikka pitäisi olla samaa laatua kuin muutkin. Nyt testasin hieman pidempää kiinnitysaikaa, jos se vaikka auttaisi.

Kokomerkit silityskalvosta Silhouettella leikattuina

Nämä olivat menneen vuoden viimeiset ompelut. Uuden vuoden ajattelin aloittaa bodyjen ompelulla. Mitä ompeluita on omalla työpöydälläsi?

Hyvää alkanutta vuotta 2018!

#paita #shalmiak #vimma #storyofroo #kangaskapina #luomupuuvilla #motivaatiomaanantai #motivaatioblogi #omatsaumat #sumaedesign #itsetehty #sewinglove #ompeluelämää

(tämä ei ole kaupallinen yhteistyö, vaan kankaat on itse hankittu)

Comments are closed.