Minä vs. Kauppa – arvaatko kumpi voitti?

2
2767

Kevätaurinko on viime päivinä paistanut ihanasti ja vähän lämmittääkin. Samalla kotona kaikki pölyt ja villakoirat näkyvät päivänpaisteessa entistä paremmin, joten kevätsiivousta aloittelin, tällä kertaa vaatekaapeista.

Lasten vaatekaapeista tuli siivottua pieneksi jääneet vaatteet pois ja muutenkin palautettua vaatteet niille kuuluviin paikkoihin. Siinä vähän itsekin yllätyin miten paljon on ompeluharrastuksen tuotoksena itse tehnyt lapsille vaatteita. Talven aikana ei ole montaakaan valmisvaatetta meille ostettu, lähinnä sukkia, sukkahousuja sekä ulkoiluvaatteita.

Vaatekaapin täyttämisessä taisin voittaa ”kisan” 80 – 20. Ihana tunne nähdä mitä kaikkea on tullut tehtyä ja erityisesti kun poika aina välillä sanoo ”äidin tekemät paidat on parhaita, voisitko tehdä jonkun uuden…”.

Pojan kaapit jäivät kuvaamatta, mutta tässä tunnelmia tytön vaatteiden inventaariosta.

5 bodya koossa 68cm, pari muuta oli pesussa. Kankaat: Nosh, Paapii, Verson puoti, Hellin.
4 paitaa/tunikaa. Kankaat Nosh, Story of Roo ja Verson puoti.
Housut & leggingsit. Kankaat: Vimma (suomu, letti), Hellin, Dresowka (tähtifarkku ja farkkutrikoo), Story of Roo (musta college, v.pum vinoraita), Poppanavakka (harmaat merinovilla, minttu trikoo).
Mekot. Kankaat: Majapuu (ilmapallot), Lillestoff (lintukuosi), Hellin (poniletti) ja Papu (omppu).
Kaupasta ostetut neuletakit (Majoral ja Pomp de Lux), keväälle uusi velourhuppari (Polarn o Pyret), raidallinen jumpsuit (Nosh). Itse tehty mekko Nuppuprintin trikoosta.
Isoveljeltä perityt velourhousut x 2, hihaton body x 2, pyjamahaalari ja 1 body.

Tämän lisäksi taisi pyykkikopassa olla pari kaupan bodya, yksi itse tehty tunika ja jotkut housut. Sukat ja sukkahousut eivät tulleet kuvaan kuten eivät ulkovaatteetkaan.

Ompeluharrastuksen parhaita hetkiä tällaiset ahaa-hetket. Toki täytyy myöntää, että kun vanhempainvapaa loppuu ja paluu töihin on edessä, niin harrastamisen määrä varmasti pakostikin pienenee ja kaapissa nähdään enemmän valmisvaatettakin.

Mitä tähän vaatekaappiin itse tekisit lisää? Tai mikä voisi olla sinun suosikkisi? Paljastan oman suosikkini myöhemmin…

2 KOMMENTIT

  1. Kiitos. Tuo on totta, itse tehtyihin vaatteisiin tulee enemmän muistoja tekoprosessista asti. Ja toki oma silmä tulee hyvin kriittiseksi ja näkee niissä vanhemmissa tekeleissä kaikenlaista, mutta toisaalta ilahduttaa huomata miten omat taidot myös kehittyy tekemällä 🙂

  2. Ihania vaatteita olet tehnyt! Tiedän tunteen, tein itse juuri saman lasten vaatekaapeille (blogissani ”muntaipale” kaksiosainen juttu) ja se omatekemien vaatteiden paljous piti hymyn suupielissä koko siivouksen ajan! Paitsi että muistui mieleen, miltä lapsi niissä näytti, muistui mieleen myös vaatteen tekoprosessi. Minulle nuo vaatteet ovat vielä olleet niitä ensimmäisiä, kun en vaatteita kovin kauaa ole ommellut. Melkein liikutuin niistä söpöistä ratkaisuista, joita joihinkin vaatteisiin olin tehnyt tietämättömänä 🙂

Comments are closed.