Ihana kesä! Ranta-vaatetta pikkutaaperolle UV-suojakankaasta

1
2409

Kesä! Ihana kesä valtasi Suomen toukokuun ja nyt on kyllä hemmoteltu meitä säillä. Shortsit ja hameet pääsivät kertaheitolla kaapinperukoilta käyttöön. Tässä lämmössä toki lapset haluavat ehdottomasti vesileikkeihin pihalle.

Vanhemman lapsen kanssa toki mennään peruskesävaatteilla – shortsit, t-paita, hattu ja aurinkorasvaa. Alle vuoden ikäisen pikkutaaperon kanssa taas pitää huolehtia enemmän vaatteilla suojaamisesta.

Ohuet leggingsit ja pitkähihainen toimiikin ihan hyvin, paitsi sitten kun keksittiin että on kiva kulkea hiekkalaatikon ja vesileikkien väliä eestaas! Trikoovaatteet keräävät itseensä ihan valtavan määrän hiekkalaatikosta hiekkaa…

Tästä motivoituneena ompelin pika-ompeluna Ompelusopin uimapukukankaasta leggingsit Noshin ilmaiskaavalla, joka meillä on muutenkin ollut luottokaava leggingseihin.

Ompelusopin sateenkaarilycrasta ihanan värikkäät uv-suojahousut moneen menoon

Uikkarileggingsit toimivat hyvin sekä kotipihan vesi-hiekkaleikeissä sekä toki rannallakin. Kangas on ohutta, notkeaa ja joustavaa ja samalla UV50+ suojalla joten toimii oikein hyvin tarkoitukseensa. Hiekka lähtee helposti pois märästäkin kankaasta ja housut kuivuvat nopeasti. Kangas on myös kloorivedenkestävää, joten kestää hyvin myös jatkuvaa käyttöä vaikka uimahalliin ja maauimalaankin.

Ei tartu hiekka ja ruohot ym vaikka ympäri pihaa edestakaisin painellaan tutkimusmatkailemassa pitkin päivää.

 

Pöydällä ompelua odottaa vielä samaan settiin uv-uimapaitaa ja uikkaria kunhan vaan ehtisi koneen äärelle.

Ahdistaako ajatus lycran ompelusta? Itselle se oli aluksi aika peikko, liukasta ja venyvää.. Ilokseni huomasin, että saumurin ja peitetikkikoneen kanssa ompelu onkin helppoa ja mukavaa. Ompelukoneella paininjalka ei pidä yhtä hyvin kangasta kurissa ja siitä ne lycranompelupelot olivat varmaan tulleetkin.

Saumurilla diffin säätö 1 —> 0,8 auttoi ja saumasta tulee tosi nätti ja siisti. Siepparilankoina käytin kreppilankaa jolla saumasta saa mukavan pehmeän.

Samoin peitetikkiin valitsin siepparilangaksi kreppilangan ja kolme eriväristä neulalankaa kankaan värimaailman mukaan.

Keskellä kuvassa kolmivärinen tikki oikealla puolella käännettä ja alimpana kuva nurjalta kreppilanka siepparilankana.

Ompelusopissa juuri nyt näitä uikkarikankaita alennuksella, kannattaa kokeilla 🙂

 

 

 

#motivaatiomaanantai #motivaatioblogi #omatsaumat #sumaedesign #itsetehty #sewinglove #ompeluelämää #ompelusoppi #kesävaateet #uimapuku

 

Comments are closed.