Ei ihan t-paitakeli, mutta t-paitoja ompelin kuitenkin

2
1976

Nyt on vihdoin talvi tullut Etelä-Suomeenkin ja lunta tuntuu tulevan lisää ihan joka päivä. Lumikolaa on siis saanut lykkiä ihan riittämin ja hikihatussa.

Ompeluprojektien osalta monta kivaa uutta juttua on jonossa, aika vaan ei tahdo riittää kaikkeen. Ollaan oman perheen voimin lähdössä maaliskuussa lyhyelle talvilomalle Kanariansaarille ja sitä varten piti tehdä vähän kesävaatteiden täydennystä. Ensimmäisenä oli vuorossa t-paitojen tehtailua pojalle. Viime kesältä moni paita on jo muuttunut vähän napapaidaksi.

T-paidat on tosi nopeita ommella, kun on sopiva paitakaava olemassa. Yhden illan projektina ompelin kolme paitaa pojalle kankaista, joita olin jo hyvän aikaa sitten kaappiin ostanut. Kaavana käytin Jujunan Everyday-paitakaavasta perusmallin koossa 116cm jossa helmaan lisäsin muutaman sentin lisää pituutta.

Poika valitsi Verson puodin kaarat ja Ommellisen Gator-kuosin kangaslaatikosta johon olin kerännyt kankaita, joista itsekin olin pojalle ajatellut ommella. Lisäksi hän näki muualla kangasjemmassani keltaisen tikkarikuosisen kankaan, josta hän ilmoitti, että siitä pitää ehdottomasti saada ”karkkipäiväpaita”. Siispä sekin ommeltiin. Kangas on saatu Ommellisen Possupussista (eli Sika säkissä, ylijäämäkankaita). Tähän paitaan tein tavallisesta poiketen helman, hihansuiden sekä pääntien käänteet 3-lankaisella peitetikillä ja punaisella langalla. Sillä sai mukavan pikku piristyksen paitaan. Kokomerkit leikkasin silityskalvosta Silhouette-leikkurilla. Nämä helpottavat myös lasta kun osaa pukea paidan oikein päin kun näkee että merkki tulee niskan puolella.

Ommellisen Gator-digitrikoo

Seuraavaksi pitää kaivaa oma paitakaava ja leikellä muutama paita itsellekin lomaa varten. Niistä seuraavassa postauksessa sitten.

 

 

 

#motivaatiomaanantai #motivaatioblogi #omatsaumat #sumaedesign #itsetehty #sewinglove #ompeluelämää #ommellinen #versonpuoti

Comments are closed.