Minun oma aikani

0
649

Kiire loppui. Se vain loppui. Jäljellä on aika ja voin itse määrittää sen mitä sillä ajalla teen ja miten sen käytän. Nyt on aika tämän ajan puhdetöille.

Nyt on minun oma aikani, eikä muut määritä minun aikaani omilla aikatauluillaan. On vain meidän perheemme ja kaikki yhdessä otamme toisemme huomioon ja annamme toisillemme omaa aikaamme.

Minulle oma aika on yhteistä aikaa oman perheen kanssa ja jos mielin olla hetken täysin yksin, otan oman hetken.

Osallistutan lapset kanssani kotitöihin. Laitamme yhdessä ruokaa, pesemme pyykkiä, pesemme lattioita, siivoamme keittiötä ja mitä vain minkä tekemiseen koko perhe voimme yhdessä kotona osallistua. Kaikki asiat eivät aina mene sillä tavalla millä minä haluaisin niiden menevän mutta minkäs teet. Sellaista elämä joskus on.

Järjestän lapsille tekemistä, jotta saan tehtyä yhden asian kerralla valmiiksi ja olla hetken vain omissa ajatuksissani. Koen tämän tärkeäksi. Ajatuksissani menen kauas. Meteli ei siis haittaa. Jos leikki vaatii aikuisen puuttumista, havahdun hetkeen ja tarkastan tilanteen.

Kaikki se mitä olen aina halunnut kotona tehdä, mutta mitä en ole kokenut kaikkein tärkeimmäksi tehdä, on mahdollista toteuttaa nyt ja taas koti on viihtyisämpi paikka olla ja elää, mikään ei häiritse eikä mitään ole enää jäänyt tekemättä kiireen vuoksi.

Perhe, mikä minulla on, on minun oma aikani ja niistä omista hetkistä muodostuu yksi kokonainen aika, joka on vain ja ainoastaan minun.