Ensimmäiset kisani

Heippa!

Moni teistä lukijoista varmasti jo tietäänkin mun kisataustoja – ajattelin kuitenkin kertovani niistä myös täällä blogin puolella. Oon saanut paljon kyselyitä miten kannattaa valmistautua kisoihin ja milloin olisi hyvä mennä kisaamaan. Kirjoittelen siitä vielä lähiaikoina oman postauksen. 🙂

Olen treenannut noin kolmisen vuotta tavoitteellisesti. Suurin haave oli aina päästä lavalle, mutta aina tuntui siltä etten ollut vielä valmis. Halusin, että elämäntilanne olisi sellainen, että voisin keskittyä kisoihin täysillä. 2016 loppu vuodesta otinkin nykyiseen valmentajaani Anna Virmajokeen yhteyttä, sillä tunsin vihdoin olevani valmis nousemaan lavalle. Teimme sotasuunnitelman kisoja varten. Päätimme, että debyyttini tulisi olemaan 2017 syksy naisten sekä junioreiden sarjassa. Sinnehän ruvettiin sitten paiskimaan hommia.

Ilman Annan tukea ja todella rautaista ammattitaitoa, ei tätä tyttöä olisi saatu lavalle.
Ensimmäiset kisat olivat Kulttuuritalolla syyskuun lopussa. Kaikki jotka mut tuntee, tietää, että stressaan paljon – joskus ihan naurettavista asioista. Noh, kun kisaviikko vihdoin koitti, jännitys loppui kokonaan. Lavalle menoa en edes ehdinyt jännittää, kun lavalle huudeltiin niin nopeasti.

Kultsalta nappasin kultaa ja paikan kisata SM-kisoissa Lahdessa Nordic Fitness Expossa. Kunto oli hyvä, mutta oli vielä kiristettävää Lahteen, sillä siellä oli vastassa todella kovia naisia. Kisojen jälkeen jännitys ja stressaaminen asioista, johon en pystynyt vaikuttaa loppuivat siihen paikkaan.

Seuraavana oli edessä Junior sekä naisten yleisen sarjan SM-kisat Lahdessa. Pari viikkoa ehdittiin hioa kuntoa paremmaksi. Kisat menivät todella yli odotusten! Kotiin vein Junioreiden alle 169 sarjan ja naisten alle 169 sarjasta Suomenmestaruudet sekä molemmista Overall voittot. Ihan mieletöntä!!!!

Tästä kisat jatkuivat vielä junioreiden sekä naisten MM-kilpailuihin!

Mun huippu tiimin städillä kisojen jälkeen – Sportlife Nutrition <3
Kuva – Bodynews
Kuva – Pakkotoisto – Upeat bikinit Sahara Beauty and Desing
Mun huippu valmentaja Anna Virmajoki – Team Pro Level

Vaikka tietenkin tavoitteet oli todella korkealla ja menin voittamaan, en todellakaan ollut valmistautunut siihen, että dieetti jatkuisi vielä 8 viikkoa lisää. Koko dieetti sujui todella hyvin. Pysyin terveenä, kroppa toimi hyvin ja treenit vedettiin loppuun asti kovaa. Tässä vaiheessa piti kuitenkin keräillä itseään, että jaksoi painaa kisat loppuun asti. Seuraavat Junior MM-kisat olivat Romaniassa neljän viikon päästä ja siitä matka jatkui vielä Ranskaan naisten MM-kisoihin.

 

Kuva – Eastlabs – Nämä upeat bikinit Sahara Beauty and Desing
Junior sarjassa sijoituin 25:stä tytöstä sijalle 12. Koko kisapäivä ei mennyt ihan nappiin – aikataulu ei pitänyt ja lavalle päästyäni tuntui kuin olisi seissyt messuilla koko päivän. Omat odotukset oli todella korkealla, joten olin todella pettynyt omaan sijoitukseen. Kunto oli aivan liian pehmeä ja nesteinen, eikä todellakaan miellyttänyt omaan silmään.

 

Kuvat – Fitnessandmass – Ranskan naisten MM-kisoista.
Naisten kisoissa Ranskassa en päässyt esikarsinnasta läpi, mikä oli tietenkin todella iso pettymys. Kun kuitenkin menin katsomoon kisojen jälkeen tajusin kuinka mieletön mahdollisuus tämä oli – ensimmäiset kisat ja olin jo päässyt kahtiin Mm-kilpiluihin TODELLA kovien naisten pariin kilpailemaan. Naisten sarjassa huomasi todella hyvin, että jos tämä tyttö haluaa pärjätä kansainvälisissä kisoissa, on varsinkin yläkroppaan saatava lisää lihasta.
Niin kuin missä tahansa kilpaurheilussa tulee pettymyksiä ja takapakkia, niistä kuuluu oppia ja päästä eteenpäin. Ja eteenpäihän tässä mennään!
Kiitos vielä Suomen Fitness Urheilu mielettömästä mahdollisuudesta päästä ulkomaille kisaamaan!
Mitä tästä kisakaudesta jäi käteen? Ihan mieletön fiilis!! Mulla on aivan mieletön halu takaisin kisaamaan ja tuoda 10x parempi paketti lavalle. Tämän vuoden kisa suunnitelmat on jo aikalailla selvillä. Kirjoittelen niistä sitten lähempänä. 😉

Oho – tulipas tästä pitkä postaus. Kiva kun jaksoit lukea loppuun asti. Laitahan ihmeessä kommentia mitä pidit ja minkälaista postausta haluaisit jatkossa lukea! Ihan mielettömästi tsemppiä kaikille Fitness Classicin kisaajille. Voitte olla aivan mielettömän ylpeitä itestänne! Enää muutama hassu viikko jäljellä. <3

xoxo,

Manna

4 KOMMENTIT

  1. Heippa ! Kiitos paljon kauniista sanoistasi 🙂 Aloin treenaamaan poseerauksia yli puoli vuotta ennen kisoja. Alussa harjoittelin n muutaman kerran viikossa pidempiä jaksoja. Kisojen lähestyttyä harjoittelin poseerauksia miltein joka treenin jälkeen pienen hetken. Jos korkkareilla muutenkin vaikeata kävellä, kannattaa aloittaa ajoissa. Esiintyminen on todella isossa osassa kisoissa!

    Insipaariota omaan esintymiseen ja tyyliin kattelin somesta ja kokeilin mikä toimii itselle.

  2. Seuraan sinua instagramissa ja vihdoin muistin lukea myös blogiasi. Kivaa luettavaa nämä kisajutut! Missä vaiheessa aloit treenata kävelyä ja poseerauksia? Olin Lahdessa katsomassa kisoja ja erotuit kyllä eduksesi, tosi hyvännäköinen, niin fresh ja sporttinen lookki! Mistä sait inspiraation omaan esiintymiseesi ja tyyliisi? Aurinkoista kevättä ☀️

  3. Heippa Elli ! Kiitos paljon 🙂 Mahtavaa, että oot eksynyt mun blogiin 🙂 Ajattelinkin, että seuraavaksi kirjottelisin treeneistä ja ravintopuolesta enemmän.

  4. Tosi kiva postaus 🙂 vaikka en itse kisaakkaan, kisajutut kiinnostaa aina. Ihan mielettömän hyvin mennyt sulla sun ekat kisat! 🙂 Olisi kiva lukea postauksia sulta treeneistä, paljonko treenaat ja minkälaista treeniä? Teetkö paljon aerobista salitreenin lisäksi? Myös ravintojutut kiinnostaa, syötkö kovin kurinalaisesti myös offilla? Tuossa jotain toivomuksia 🙂

Comments are closed.