Loma Ahvenanmaalla perheen kanssa

Viimeinen aamu täällä. Aurinko paistaa ja on hiljaista. Kaikki muut nukkuu vielä sikeää unta. Tänään on meidän viimeinen kokonainen aamu täällä Getassa mökillä, huomenna aamulla jo hypätään laivaan ja jatketaan Tukholmaan. Ollaan oltu täällä viikko ja ollaan tykätty.

Ensimmäisenä päivänä käytiin katsomassa Kastelholman linna ja kannatti kyllä mennä. Paljon erilaisia huoneita joissa aina luki mitä siinä ennen vanhaan on on ollut. Sai koittaa vanhan ajan ritarin asua, linnanneidon asua, prinsessan ja prinssin asua. Upeat maalaukset  koristi seiniä ympäri linnaa. Portaita pitkin pääsi kiipeämään korkealle ja näkemään millaisia tykit ovat olleet. Kiipeämistä oli paljon ja jossain kohtaa nuorimmainen lapsista väsähti ja piti päästä syliin.

Tutuksi on myös tullut Pomarsundin linnoitukset, näköalatorni ja kahvila Uffe på berget, karting radalla ollaan myös käyty, maarianhaminan keskustaa käyty kävelemässä, uitu, käyty ongella vaan ja oltu perheenä. Käytiin myös yksi päivä Getan vuorilla kävelemässä. Oli niin kuuma päivä että asfaltti antoi toisista kohdin periksi.

Yksi ehdoton suosikki koko reissulla on ollut Smart Park. Sieltä löytyi jos jonkin näköistä touhua ja toimintaa lapsille ja aikuisille. Pienimmän mielestä ehdoton suosikki oli varmasti sähköllä toimivat rekat joita sai ajaa sekä vesi maailma. Oli illuusio huoneita, ihmispalloja joissa sitten pyörittiin, kauko-ohjattavia veneitä, moottorisoituja veneitä joita pääsi kokeilemaan. Vesi maailmassa oli erilaisia veneitä, lauttoja, siltoja joissa pääsi olemaan vesi sotaa.

Eilen oli vuorossa vielä Mariebad joka oli jokaiselle meille mieluinen paikka. Oli syviä altaita, oli matalia altaita, oli poreita, hyppyallas ja altaita joissa oli kelluvia lauttoja ja renkaita joiden kanssa sai leikkiä sekä iso vesiliukumäki. Oma suosikki oli ehdottomasti laituri jota kautta pääsi suoraan mereen uimaan eikä tarvinnut poistua kylpylästä.

Tänään on tiedossa mökillä oleilua, pakkaamista ja siivoamista. Illalla lasten toiveesta vielä onkimaan. Ajoissa pitää mennä nukkumaan, huomenna aamulla kello soi 6.30 kun matka jatkuu. Siitä lisää myöhemmin.

Ihania kesäpäiviä ja aurinkoa!

Comments are closed.