Monen päässä pyörii varmasti usein tämän kaltaisia ajatuksia:

Mitähän tuo mahtaa minusta ajatella? Jos teen niin kuin haluaisin tehdä, onko joku minuun tyytymätön? Miten saisin muilta hyväksynnän itselleni, sille mitä olen? Miten saisin kaikki pitämään itsestäni?

Itselleni blogin aloittamisen suurin kauhukuva oli se, että pelkäsin tuttujen ja tuntemattomien nauravan, ajattelevan tekstieni olevan täyttä hevonp*skaa ja puhuvan pahaa minusta ja pikku blogistani. Tämä ajatus on varmasti tuttu kaikille, jotka ovat olleet ensimmäistä kertaa tilanteessa, jossa he ovat nostaneet itseään jollain tavalla esille. Tällöin samalla asettaa itsensä kommentoinnin kohteeksi.

Olen joskus yrittänyt olla niin sanottu ”people pleaser”, eli olla kaikille mieliksi. Yritin ja yritin muiden vuoksi, en itseni. Jätin mielipiteeni usein sanomatta vain koska pelkäsin, että joku olisi kanssani eri mieltä. Oli samantekevää mitä tein, en silti ollut arvostelijoiden mielestä oikeanlainen.

Se on kuitenkin suoraan sanottuna turhaa hommaa, koska arvaa mitä?

Mitä tahansa tässä elämässä olet, teet tai saavutat, on aina joku, joka ei pidä sinusta ja asioista, joita teet.

Kun tämän hyväksyy, elämästä tulee yhtäkkiä kauhean vapaata. Joku on sinuun tyytymätön joka tapauksessa, joten jos voit kerran valita, tee ja ole juuri niin kuin itseäsi huvittaa!

Tämä ei tarkoita, että sinun pitäisi alkaa itsekkääksi oman edun tavoittelijaksi, joka talloo muiden päältä ja painaa muita ylös itsensä korottamiseksi.

Tämä tarkoittaa sitä että olet juuri sitä, mitä haluat olla ja arvostat niin itseäsi kuin muitakin ihmisinä, tasapuolisesti. That’s it.

Niin kauan kun luotat muiden ihmisten positiivisiin ajatuksiin itsestäsi, luotat myös negatiivisiin. Otetaanpa esimerkki. Laitat ensimmäistä kertaa uuden, erikoisen paidan päälle. Saat sen päivän aikana kehuja paidastasi ja tyylistäsi, ja sinulla on hyvä fiilis. Olet saanut hyväksynnän uudelle tyylillesi muilta. Nyt pistät jälleen toisen uuden paidan päälle, joka on mielestäsi yhtä hieno kuin edellinen. Innoissani odotat jo muiden reaktiota. Kukaan ei kuitenkaan sano paidastasi mitään positiivista, joku kutsuu totisena paitaasi ”erikoiseksi”. Kaupantäti ja muutamat tuntemattomat tuijottavat erikoista asuasi pidempään otsat kurtussa. Sinulle tulee kurja ja epävarma fiilis. Et enää pidäkään tästä paidasta, vaikka aamulla vielä olit innoissasi pukemassa tätä paitaa päälle.

Niin kauan kun haet itsellesi hyväksyntää ulkopuolelta, muiden mielipiteet ohjaavat sinua.

Mitä jos siis et olisi kiinnostunut joka ikisen ihmisen mielipiteestä itseäsi kohtaan? Ottaisit kritiikkiä ja mielipiteitä vastaan silloin, kun niitä tarvitaan, jotta voisit kehittyä ihmisenä. Niin kauan, kun et satuta ketään ja aiheuta muille pahaa oloa, ole oma itsesi!

Kävin jokun aikaa sitten katsomassa elokuvan The Greatest Showman, jota suosittelen kaikille lämpimästi. Musikaali on täynnä upeita biisejä, mutta yksi lemppareistani sopii tähän kirjoitukseen vähän liiankin hyvin. Lainaus biisistä, joka on Keala Settlen laulama upea This is Me.

 

When the sharpest words wanna cut me down

I’m gonna send a flood, gonna drown them out

I am brave, I am bruised

I am who I’m meant to be, this is me

Look out ’cause here I come

And I’m marching on to the beat I drum

I’m not scared to be seen

I make no apologies, this is me

 

Käykääs kuuntelemassa ja unohtakaa ne muiden mielipiteet!

 

Tsemppi-terkuin, Krista FLOW:sta

KOMMENTOI

Kommentoi!
Kirjoita nimesi