Kun olet motivoitunut, sitä tunnetta ei voita mikään! Olo on vahva, lähes voittamaton. Sinulla on tavoite, suunnitelma ja pidät hyvän pöhinän yllä toteutuksen ja saavuttamisen osalta. Päivästä toiseen heräät ja muistutat itsellesi: Tänään on jälleen hieno päivä painaa unelmien perään!

Eräänä aamuna heräät ja jokin ei ole kohdallaan.

Poof.

Motivaatiosi on kadonnut kuin pieru Preerian tuuliin.

Motivaation huono puoli onkin siinä: se tulee ja menee, miten sitä huvittaa. Täysin varoittamatta.

Tiedät, että olet edelleen sama ihminen, kuin eilen. Haluat samoja asioita, tavoitteesi ovat edelleen samat. Mistä kiikastaa, kun mikään ei ole muuttunut, mutta motivaatio on yhtäkkiä poissa?

Etsit sitä ympäri asuntoa, varsinkin sohvan käyt hyvin tarkasti läpi. Sitä ei ole instagramissakaan. Kaikki ne ihmiset, jotka eilen vielä inspiroivat sinua, saavat sinut nyt epätoivon ja itseinhon partaalle.

Kuntosalille lähtemiselle keksit vähintään kolme täydellisen turhaa tekosyytä. Koulukirjan välissä oleva kirjanmerkki on ollut sivujen 42 ja 43 välissä niin kauan, että se on jo ilmoittanut postille ja maistraatille pysyvästä muutosta.

Ei löydy. Ei mistään. Tiedät, että unelmasi ovat samat, tavoitteesi ovat samat, mutta sinulla ei ole sitä samaa energiaa tavoitella niitä.

Sinulla on enää yksi vaihtoehto: ottaa motivaatiota kovemmat aseet käyttöön.

Tämän aseen nimi on sitoutuminen.

Sitoutuminen on sitä, kun herätyskello soi ja sinun tekee mieli painaa torkkua, et paina. Se on sitä, kun ulkona sataa ja sinun tekisi mieli jäädä sohvalle makaamaan mutta laitat kengät jalkaan ja lähdet lenkille. Se on sitä, kun pitkään hyvin pyörineen projektin ensimmäinen alamäki tulee vastaan, et luovuta, vaan mietit, miten tästä päästään takaisin ylös.

Se on tekosyiden selättämistä ja ongelmien ratkaisua. Se on unelmien tavoittelua silloinkin, kun sinusta tuntuu siltä, että eihän tästä mitään tule.

Sitoutuminen on sitä, että uskot itseesi, unelmiisi ja tavoitteisiisi silloinkin, kun tajuat, että ne vaativatkin enemmän työtä, aikaa ja kärsivällisyyttä kun olit aluksi arvioinut.

Älä ole motivaation vietävissä. Sitoudu, ja ota motivaatio mukaan remmiin, kun se on kanssasi. Ja kun se ei ole, luota itseesi ja paina eteenpäin!

Tsemppi-terkuin, Krista FLOW:sta