Toisen romu on toisen aarre.Kirpputorien kiertely on luontoa ja kukkaroa säästävä tapa löytää aarteita kotiin.

 

Kirppistely!

Ihan parasta tekemistä kun haluaa kuluttaa aikaa,viettää aikaa,pistää aivot narikkaan tai etsiä tositarkoituksella jotain tarpeellista.Puolen tunnin pikakierros tai kahden tunnin jokaikisen nurkan koluava aarteenmetsästys.Rentouttavaa tai sykkeen nostattavaa,ihastusta ja ahaa-elämyksiä.Joskus kannan kassikaupalla tavaraa kotiin ja joskus lähden tyhjin käsin.Vaan aina se on yhtä ihanaa!

Aina mahtuu yksi maapallo lisää kokoelmiin.Nämä kaikki on löytynyt kirpputoreilta.

Kirpputoreilta voi löytyä ihan mitä vain ja koska vain.Käytetyistä hammasharjoista vaikka siihen kauan etsittyyn kirjaan jota ei mistään muualta ole löytänyt.

Ja pilkkahinnalla!

Uusi” Astronomica”teos löytyi 5e pilkkahintaan SPR:n kirpputorilta.Todellinen aarre!

Kaikkea ei tarvitse aina ostaa ja omistaa,on mielenkiintoista katsella ja tutkailla tavarapaljoutta,arvuutella jonkin esineen käyttötarkoitusta tai ihailla jonkun itsetekemiä juttuja.Ideoita omaan sisustukseen,ajatuksia herättäviä ratkaisuja.Jos osaisin käyttää ompelukonetta,saisin paljon ideoita omiin vaatteisiin.Voisin tuunailla vaatteista sopivia omaan käyttöön,pistää pikkasen omaa johonkin tusinapaitaan.

Itse tykkään shoppailla kirjoja,jonkin verran vaatetta itselle ja pojalle,sisustusesineitä yms..oikeastaan mikä vaan mikä jollain lailla sytyttää tai herättää mielenkiinnon päätyy mun mukaan.Toki harkinnan kautta,yritän pysyä kohtuuden rajoissa ettei koti olisi pian täynnä ”kivaa tavaraa”.

Parhaita löytöjä on esineet joita ei ole koskaan ennen nähnyt,esineellä tuntuisi olevan jokin tarina kerrottavana,herättää tunteita tai on vain yksinkertaisesti hyödyllinen jollain lailla.On mukava löytää esineitä joita katsoessa tulee hyvä mieli,sellainen joka tuo energiaa kotiin.

Persoonallisuus ja estetiikka sytyttää ajatuksen;sopisiko tämä esine meille?

Aina saa uutta kaupasta,mutta itse koen että mukavimmat löydöt tulee vastaan kirppareilla.Ehkä tykkään siitä ajatuksesta että ”joka toisella” ei ole samanlaista?

Onneksi oma mieskin on kirpputorien vakiokäyttäjä!Ja onneksi meillä on myös sama maku kotiin vietävien tavaroiden suhteen;)

Vanhat kellot on super ihania!

Lisäksi hän etsii kirpputoreilta kaikkea hyödyllistä mitä voi hyötykäyttää omissa taideprojekteissaan.Viime vuosina on tullut mm. aika monet Singerin vanhat ompelukoneet kannettua kotiin,samoin vanhat kirjoituskoneet on ollut viime aikojen löytöjä.Ne ompelukoneet on saanut uuden elämän mm.metalliveistoksina.Kaikki osat menee hyötykäyttöön jollain tavalla,kierrätystä parhaimmillaan.

Mulla on muuten tietokonepöytänä vanhan ompelukoneen pöytäosa,löydettiin se punaiseksi maalattuna ja ei sitä vain voinut jättää ostamatta.Se on toiminut sivupöytänä eteisessä,yöpöytänä ja nyt uudessa käytössä tietokoneen alla.

♥Suosittelen lähtemään kirpputoreille avoimin mielin,ilman ennakko-odotuksia ja hiukan seikkailumieltä mukana.Jokaisessa kaupungissa tuntuisi olevan ainakin se yksi kirpputori ja kun pikkasen laajentaa reviiriä voi löytyä monia uusia aarreapaikkoja.Kierrätyskeskukset,SPR:n kirpputorit,erilaiset kirkon/lähetystyön kirpputorit,vilttikirppikset ja peräkonttikirppikset kesäisin,huutokaupat ja tietenkin ne peruskirppikset.Huutokaupatkin on kokemisen arvoinen asia.Menkää tutkimaan ja kollaamaan aarteita,ikinä ei tiedä mitä tulee vastaan♥

Rakkauvella,Sanna-Mari

 

1 KOMMENTTI

  1. Hello there! I know this is kinda off topic but I’d figured I’d ask. Would you be interested in trading links or maybe guest authoring a blog post or vice-versa? My blog covers a lot of the same subjects as yours and I feel we could greatly benefit from each other. If you might be interested feel free to send me an e-mail. I look forward to hearing from you! Fantastic blog by the way!

KOMMENTOI

Kommentoi!
Kirjoita nimesi