Antamisen Iloa

Antamalla toiselle saa itsekin hyvän mielen ja ilahduttaa toista huomioimalla toisen. Antamisen ilo syntyy rakkaudesta toista kohtaan ja on vilpitöntä kun tekee sen puhtaasti toisen ilon vuoksi. Joulu varsinkin on antamisen aikaa ja toista voi ilahduttaa muutenkin kuin materiaalia antamalla. Suosioon ovat nousseet erilaiset elämys lahjat, joista voi nauttia yhdessä. Antamalla aikaa toiselle ja yhdessä tekemällä ja kokemalla saa aikaa hyvää ihmissuhteille. Rakkaus lähimmäisiään ja muita kohtaan tekee elämästä yhtä saamista ja täyteläistä. Rakkaudella saa paljon takaisin ja on ilo antaa rakkautta muille.

Inhoan lahjojen ostoa koska on niin vaikea ostaa omia tunteita kuvastavaa lahjaa toiselle, varsinkin pienellä budjetilla. Jätän yleensä lahjat ostamatta jouluisin ja suon läheisille muuten huomiota. Ei rakkauteni ja kiintymykseni ole yhdestä paketista kiinni. Mielummin järjestän aikaa ystävilleni ja ilahdutan heitä muuten arjen pienillä huomioilla. Esim. kylään mennessä voi viedä jotain pientä purtavaa tai tarjota kahvit ulkona jne. Lahjojen antaminen on ihan mukavaa kun tietää toisen tarvitsevan jotakin ja voi sen antaa. En ymmärrä väkisin ostettuja juttuja jotka kuitenkin päätyvät usein käyttämättä. Tiedän ystävieni tarvitsevan minua, ei tavaroita. Antamalla aikaa ja tekemällä yhdessä jotakin mukavaa, on suurempi merkitys kun tajuaakaan. Ystävyyttä voi alkaa helposti pitämään itsestäänselvyytenä jolloin on vaarassa kadottaa sen. Ihmiset ajautuvat helposti erilleen ja ystävyyttä pitää vaalia.

Luonnon antimia

Antaminen on toisen huomioimista ja itsestään hyvää antamista. Antamisen tarkoitus on ilahduttaa toista ja nähdä vaivaa tämän eteen. Rakkaus on lähtökohtaisesti ihmisessä itsessään ja se puhkeaa kukkaan kiintyessä muihin. Rakkaus saa ihmisen tekemään hyviä asioita ja sitä voi jakaa ympärilleen. Rakkaus on pyyteetöntä, ihmisen halu ja odotukset saavat aikaan haluamisen. Moni katselee toiveikkaana esineitä joita haluaisi omistaa mutta voiko niitä todella rakastaa? Pian ne ovat käytössä yhtä itsestäänselvyyksiä kuin hammasharja. Antamalla toiselle jotain aitoa, voi sen elää muistoissa yhä uudelleen. Tuki ja toisesta saama turva eivät katoa ja paras lahja mielestäni on vilpitön hymy ja halu viettää aikaa yhdessä.

Yhteistä aikaa