Röyhelöitä

0
2605

Kuviokankaista olen ommellut paljon, mutta välillä piti saada jotakin yksiväristä myös vaatekaappiin, niinpä päätin tehdä tytölle pari söpöilybodya.

Kaapista löytyi sekä minttua että vaaleanpunaista pehmoista puuvillaelastaanitrikoota, jotka valitsin tähän projektiin. Pohjana käytin meidän bodyjen luottokaavaa, raglanhihaista Hedgehog perusbodya Ottobresta (nro 4/2016 ). Tässä on pelkkä resori pääntiellä, ei mitään nepparihalkkoita tms. Tästä johtuen on joutuisa ommella ja on ollut hyvänmallinen meille. Jos vauvalla on kookas pää, valitsisin jonkun toisen mallin, mutta meidän siropäiselle vauvalle menee helposti ilman nepparihalkioitakin.

Koska yksiväriseen bodyyn piti saada jotain jujua, päätin sovittaa siihen vähän frillaa. Halkaisin etukappaleen kahteen suurinpiirtein puolivälistä etupuolen raglansaumoja kevyesti kaarrettuna ja lisäsin kumpaankin puoleen saumavarat.

Tuohon uuteen saumaan mittasin frillaa varten kaitaleen, joka on kaksikertaa sauman mittainen. Koska en halunnut tehdä rullapäärmeellä frillan huolittelua, teinkin 8cm korkean frillakaitaleen, jonka taitoin keskeltä kahtia. Frilla on siis kaksinkertainen eikä reunoja tarvitse siten huolitella. Rypytetn frillan neulasin oikeat vastakkain olevien etukappaleen osien väliin ja sitten vain saumurilla kaikk yhteen. Kun frillan taittaa alas, saumavarat taittuvat luontevasti ylöspäin. Raglansaumoja ommellessa huomioin sitten että frillasauman saumavarat kääntyvät ylös ja frillan päät tulevat kiinni raglansaumaan, jolloin frilla pysyy nätisti alas kääntyneenä.

Täytyy sanoa että näistä tuli kyllä heti ensimmäisellä kokeilulla oikein söpöt. Tein näistä vaaleanpunaisen koossa 68cm, joka pääsee käyttöön samantien ja mintunvärisen koossa 74cm. Koska tismalleen samanväristä resoria ei kaapista löytynyt, niin tein sekä kanttaukset että pääntien kaitaleen samasta trikoosta, joka on hyvin joustavaa. Hihansuut on tehty yksinkertaisesti kääntäen ja peitetikillä päältä ommellen. Pitkäikäisemmän ja säädettävämmän hihan olisi saanut resorilla, seuraaviin versioihin pitää etsiä sopivaa resoria mukaan.

Vaaleanpunaiseen löytyi kaapista myös sopivasti yhteensointuvaa farkkukangaskuosista joustocollegea, josta tein collegehousut Ottobren Sweat & Merino kaavalla (myöskin lehdessä 4/2016). Tuo kangas on tilattu puolalaisesta verkkokaupasta nimeltä Dresowka.

Mukavaa viikon alkua ja hyviä ompeluhetkiä!

 

 

#motivaatiomaanantai #motivaatioblogi #omatsaumat #sumaedesign #itsetehty #sewinglove #ompeluelämää