Mitä silmäsi näkee?

  0
  284

  Katsoin makuuhuoneen tuuletinta jo toista tuntia. Sellaista puoli-ilmaista pöytätuuletinta. Siinä se tuolin päällä hurisi ja kääntyili edes takaisin 28 asteen huonelämmössä. Makasin sängyllä ja vieressäni hääräsi meidän 1,5 vuotias, jonka olisi pitänyt jo nukahtaa aikoja sitten. Mutta ei. Kaksi tuntia olimme jo pyörineet sängyssä eikä mitään toivoa, että pikkuinen olisi nukahtanut. Ajattelin, että nyt en aio mitenkään enää patistaa pikkumiestä nukkumaan vaan alan itse tuhista, niinkuin muka nukkuisin. Siinä tuhistessa hämärässä huoneessa. Katselin tuulettimen ikuista edes takaista liikettä ja sehän vasta alkoikin unettamaan. Olin alkuillasta kääntänyt tuulettimen niin, että se puhaltaisi enimmäkseen sänkyyn päin. Kun katsoin tuuletinta ihmettelin yhtäkkiä, että miten se on kääntynyt niin, että se puhaltaa nyt ikkunaan ja ovelle päin. Nostin pään tyynystä ja olin nousemassa sängystä kääntämään sen takaisin meihin päin. Mutta huomasinkin tuulettimen olevan aivan kuin olin sen alkuillasta asettanut. Painoin pään takaisin tyynyyn ja suljin silmäni. Avasin ne kuitenkin hetken päästä ja katsoin tuuletinta. Taas se puhalsi ovelle ja ikkunalle päin. Mitä ihmettä!? Katsoin vain tuuletinta pää tyynyä vasten. Ja yritin löytää hämärässä huoneessa syyn tälle jutulle. Tuuletin selvästi härnäsi minua. Katsoin vain, mutta en saanut tuuletinta kääntymään silmissäni niin, että se puhaltaisi meihin päin. Suljin taas silmät ja pidin niitä hetken aikaa kiinni. Avasin silmät ja ajattelin että nyt se puhaltaisi meihin päin. Ja niinhän se teki. Suljin vielä silmät ja ennen kuin taas avasin ne ajattelin että nyt se taas puhaltaisi ikkunaan ja ovelle päin. Totta. Juuri niin tapahtui.
  Todellisuudessahan tuuletin koko ajan puhalsi meihin päin sängyllä. Se oli vain se mieli mikä siinä temppuili. Silmät näki sitä mitä minä halusin nähdä.

  Näitä kannattaa kokeilla

  Joskus kun minulla on päivä alkanut huonosti. Voisinko sulkea silmät ja ennen kuin avaisin niitä ajattelisin. Minun päiväni näyttää upealta. Sitten avaisin silmät ja päivä lähtisi kulkemaan kohti parempaa. Voisiko tämä olla mahdollista? En tiedä, mutta ainakin sitä kannattaa kokeilla.

  Mietin myös, että jos aina pakottamme silmämme katsomaan yhdellä tavalla asioita. Emme näe asioita toiselta kantilta. Olemme oman katsomuksemme orjia. Sulje joskus silmäsi ja avaa ne hetken päästä uudelleen ajatellen, että näet maailman erinlailla kuin ennen. Ehkä voit ymmärtää silloin paremmin erinlaisuutta. En takaa mitään. Mutta ainahan kannattaa yrittää omaa mieltänsä herätellä ja kyseenalaistaa.

  Aurinkoista viikonloppua sinulle!
  Helteet ei Oslosta muuten lopu.

  KOMMENTOI

  Kommentoi!
  Kirjoita nimesi